Ijo, alias Paal Rieber, er dyslektikeren som i en alder av 87 år bestemte seg for å skrive bok om livet sitt. Han hadde vært inne på tanken mange ganger tidligere, men beslutningen satt langt inne. Gjennom intense skriveøkter, redigeringer, møter, samtaler og mailer er boka blitt til.

Rieber har valgt å bruke pseudonym og skrive i tredjeperson for å skape distanse til fortellingen. Etter at boka kom ut, har han imidlertid stått frem med sitt eget navn. Rieber er en kjent figur i teatermiljøet i Norge. Gjennom sin virksomhet som supplerende terapeut har han i tillegg hatt mange hundre klienter gjennom årenes løp.

Bokas første del handler om Riebers biografi, og er strukturert etter prinsippet om syvårsperioder. Hver av periodene representerer typiske utviklingstrekk i et menneskes liv. En av Riebers utfordringer har vært lese- og skrivevansker. Dysleksi var ukjent da han var skolegutt, og han fikk ikke den hjelpen han trengte. Til gjengjeld hadde han talent for håndarbeid, farger og mønstre, og ikke minst kom hans organisasjonstalent til sin fulle rett da han senere begynte å arbeide som inspisient og produksjonsleder ved ulike teatre og operaer.

Andre del handler om det Rieber ser på som resultatet og konsekvensen av første del. Etter en dramatisk bilulykke sa han opp jobben som inspisient ved Nationaltheatret og bega seg ut på en ny vei. Han utdannet seg til terapeut innen blant annet manuell lymfedrenasje og kraniosakralterapi, og det han hadde opparbeidet seg av erfaringer og følelse for rytme og balanse i første del av livet, kom nå til nytte.

Rieber døde 26. april 2021.

Les forlagets intervju med Paal Rieber HER!

Bla i boka!

Innbundet
18 x 22
176 sider
ISBN 978-82-93257-05-9
Pris 129 + porto og frakt

Boka kan også bestilles i bokhandelen.

FacebooktwitterFacebooktwitter
FacebooktwitterFacebooktwitter