bokstaven før a av Reidun Iversen er en samling kortprosatekster og tegninger som skildrer et menneskes vei gjennom sorg og til sist fram mot en fornyet glede over livet. Bokas jeg-person tilbringer store deler av denne tiden på en hytte i en enslig setergrend oppunder snaufjellet, halvannen mil fra nærmeste bygd. Nærheten til naturen, årstidenes og værets vekslinger og det daglige praktiske arbeidet er vevet sammen med sorgens indre og uforutsigbare dramatikk. bokstaven før a er skrevet i et nøkternt språk, der det usagte skaper nerve og spenning i teksten. 

«Å skape litteratur av sorg krever at den personlige sorgen løftes opp til et mer allmennmenneskelig nivå, der den kan bli tilgjengelig for mange. I denne boken blir tekstene aldri egosentriske; de vrir seg hele tiden ut mot leseren og åpner opp mot et slikt allment perspektiv. Forfatteren har også en påfallende evne til å gi uttrykk for det store i det lille; til å ta i bruk meget små og eksakte hverdagsdetaljer, som samtidig peker videre mot større og brådype sjikt i menneskesinnet.»
Malin Lindroth, dramatiker, poet og forfatter, medlem Sveriges författarförbund

«‘Hvordan går det med deg?’ Mennesker i sorg som får dette spørsmålet, står ofte uten ord. Forfatteren av bokstaven før a har funnet et helt genuint språklig uttrykk for sorgen. Jeg tror mange sørgende vil føle at hun taler for dem. Samtidig er det en sanselighet i disse tekstene som vekker en lyst til å leve.»
Henning Herrestad, koordinator for sorgtjenesten i Fransiskushjelpen i Oslo

«Bogen er en gave til mennesker, som har livets opmærksomhed for kærlighed, tab og sorg, men også til alle, som fagligt møder medmennesker i eksistentielle situationer.»
Povl Riis, professor dr.med., i Tidsskrift for Den norske legeforening

Bla i boka!

Heftet
21 x 21

99 sider
ISBN 978-82-998522-0-3
Pris 279 (utsolgt fra forlaget)

Reidun Iversen er skribent, billedkunstner og forfatter. Hun har også oversatt en rekke bøker fra svensk og engelsk.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter
FacebooktwitterFacebooktwitter